Foto von cottonbro von Pexels

Печелете пари със Stock фотографии

Stock фотография се отнася до разпространението на изображения, направени на склад от където идва и името Stock в превод от английски. Както професионалните, така и хоби фотографите могат да създават потребителски акаунти чрез приложения и да качват своите снимки, които след това се продават на онлайн пазара. Тогава голяма част от печалбата отива при вас. За вас повечето продажби са автоматизирани и можете да се отдадете изцяло на фотографията.

Не е нужно да се ограничавате до един формат. Всичко се търси. От портрети до снимки на продукти и снимки с дронове до екзотични снимки от вашето пътуване. С приложенията можете да качвате вашите моментни снимки по всяко време, докато сте навън. Това ви предлага значително по-голяма гъвкавост и влия на добрия успех в продажбите.

created by freepic.diller - www.freepik.com
Фото – www.freepik.com
  • Избягвайте правни проблеми, докато правите снимки. Ако хората са ясно разпознаваеми на снимката, е необходимо тяхното писмено съгласие за продажбата. Търговските марки или логата също правят търговската употреба на снимките невъзможна. Често е достатъчно само да промените перспективата си, за да избегнете тези правни клопки.
  • Не спирайте да качвате нови снимки, докато чакате първата си продажба. Колкото повече снимки предлагате, толкова по-вероятно е агенциите или частните купувачи да се натъкнат на вашата работа.
  • Включете подробни описания с много ключови думи, така че вашите изображения да бъдат по-лесни за намиране и да се показват по-нагоре при търсене на термини.
  • Когато избирате обекти или сцени за снимане, имайте предвид до каква степен перспективата може да бъде интересна или полезна за купувача.
  • Не очаквайте веднага голям успех, напредвайте бавно и бъдете търпеливи и съвсем скоро търпението ще ви възнагради.

До сега разгледахме безплатната платформа на Agora.

Очаквайте следващите статии, където ще разгледаме по подробно и други различни платформи в които може да бъдат реализирани продажби на вашите фотографии.

error: Защитено съдържание!! Използването без позволението на автора е незаконно.