Източник: EyeEm.com

Какво е EyeEm?

Продължаваме да разглеждане платформи, където може да се реализират и продадат фотографии.

EyeEm е пазар за Stock снимки, където можете да качите снимки директно от мобилния си телефон чрез приложението и да ги споделите за продажба. EyeEm съществува от 2010 година и е с над 22 милиона членове и 100 милиона снимки, тя е една от най-големите агенции за снимки в света. В допълнение към обичайното присъствие в мрежата, EyeEm предлага и мобилно приложение.

Тук не само можете да продавате вашите снимки на пазара но и да участвате в различни мисии.

Мисиите са състезания, организирани от компании по конкретни теми. Цените също се определят от фирмите организатори. Самото състезание не е единствената причина да участвате. Всички изпратени снимки са публично видими и е добър шанс да привлечете вниманието към собственото си портфолио. Можете да видите колко дълго една мисия продължава директно под логото на фирмата, което я е поръчало.

Как да продаваме?

За първоначална регистрация е достатъчно да предоставите своя имейл адрес и потребителско име. За да можете да продавате снимки, трябва да отворите собствен профил и да се регистрирате чрез „Register in the Market“. В допълнение към вашето име и адрес, трябва да посочите дали искате да продавате снимки като частно лице или като фирма. Ако сте се регистрирали и за „Market“, снимката ще бъде проверена дали отговаря на

Източник: EyeEm.com
Източник: EyeEm.com

условията и дали е може да бъде добавена в „Market“ при всяко ново качване. Без преглед снимката няма да бъде класифицирана като продаваема. Тестът е необходим, за да се представят само висококачествени изображения на клиента. Освен качеството се проверява и дали се изискват определени разрешителни. Такъв е случаят, когато хората могат да бъдат ясно идентифицирани или върху него може да се види сграда, защитена от закона за търговските марки.

Както вече разгледахме в предишни статии, трябва винаги да се съобразяваме с следното:

  • Избягвайте правни проблеми, докато правите снимки. Ако хората са ясно разпознаваеми на снимката, е необходимо тяхното писмено съгласие за продажбата. Търговските марки или логата също правят търговската употреба на снимките невъзможна. Често е достатъчно само да промените перспективата си, за да избегнете тези правни клопки.
  • Не спирайте да качвате нови снимки, докато чакате първата си продажба. Колкото повече снимки предлагате, толкова по-вероятно е агенциите или частните купувачи да се натъкнат на вашата работа.
  • Включете подробни описания с много ключови думи, така че вашите изображения да бъдат по-лесни за намиране и да се показват по-нагоре при търсене на термини.
  • Когато избирате обекти или сцени за снимане, имайте предвид до каква степен перспективата може да бъде интересна или полезна за купувача.
  • Не очаквайте веднага голям успех, напредвайте бавно и бъдете търпеливи и съвсем скоро търпението ще ви възнагради.

Ако снимката не отговаря на условията, все още може да бъде продадена, но не и с „Commercial” лиценз. След това снимката може да бъде редактирана от купувача и използвана без намерение за печалба. Това означава, че не може да се използва за продажби. Търговската употреба е разрешена само с лиценз „Commercial“. Вашата снимка ще им бъде изпратена само ако изобразеното лице е подписало и е дало съгласието си. Разбира се, когато продавате „Commercial” лиценз, получавате и повече пари.

Цени

Ще получите 50% от продажната цена за всяка продажба. Вашето изображение може да бъде продадено неограничен брой пъти, тъй като всеки път се продава само един лиценз за употреба. Прави се разлика между три различни лиценза:

  • Социален лиценз: покупна цена $ 20
  • Уеб лиценз: покупна цена $ 50
  • Търговски лиценз: Покупна цена $ 250

Това означава, че ще печелите поне $ 10 при всяка продажба. С EyeEm вие оставате автор на работата си при всяка продажба и не прехвърляте тези права с продажбата . 

EyeEm одобрява само снимки с разделителна способност най-малко 1 мегапиксел, но препоръчва поне 3 мегапиксела. Всяка съвременна камера за мобилен телефон отговаря на тези изисквания. Освен това изображението може да бъде с размер максимум 20 мегабайта.

И тук е възможно да следите, оценявате и коментирате работата на други фотографи. Всички предпочитани и харесани от вас снимки могат да се видят във вашия собствен профил под „Любими снимки“. Също така е възможно да последвате отделни албуми и фотографи.

Заплащане

Можете да намерите общ преглед на приходите си в подменюто на вашите одобрени изображения „Market“. След това можете да изплащате приходите си чрез PayPal. Веднага след като поискате теглене, то ще бъде обработено в рамките на максимум 7 дни. От съображения за защита на данните обаче никога не можете да видите кой е купил вашите снимки.

Забавлявайте се и успех!

error: Защитено съдържание!! Използването без позволението на автора е незаконно.