Лого (Източник: agoraimages.com)

Какво е платформата AGORA Images и как да продадем снимките си

Какво е Agora

Agora предлага безплатен пазар за продажба на вашите снимки директно от вашите мобилни телефони и се състои от международна общност от фотографи и ентусиасти на фотографията. Приложението е достъпно както за Android, така и за iOS и вече има над 2,5 милиона потребители по целия свят. Agora съществува от 2017 година.

Към  –  Agora

Можете да се регистрирате в Agora бързо и лесно чрез имейл или Facebook. За да качите изображение, щракнете върху символа на камерата и изберете между запис на камера и медийна библиотека. След като сте избрали снимката, трябва само да добавите заглавие и тагове, да изберете подходящата категория и по желание да посочите “местоположение” на местоположението на заснемане. Също така имате възможност да публикувате снимката по късно.

Приходи

Снимките в Agora се продават на различни цени, като то зависи от вашето ниво.

(Източник: agoraimages.com)
(Източник: agoraimages.com)

Тъй като няма такси, покупната цена и плащането към вас са идентични. Колко високи са изплащането и продажната цена и колко звезди са ви необходими за нивата, може да се види на графиката.

Можете да получите звездите, необходими за изкачването в нивата, по различни начини. За всяко качване получавате 10 звезди, а за всяко „Харесване“ от други потребители има допълнителни звезди. Зависи от кое ниво или какъв опит има потребителят, който е дал на вашата снимка „Харесване“. Ако е потребител на младши ниво, ще получите само 1 звезда. Ако е напреднал потребител, ще получите 10 звезди, 25 звезди за професионален потребител и 50 звезди за главен потребител. С по голяма разнообразност от снимки можете да съберете повече звезди с всяка качена снимка и да достигнете следващото ниво по-бързо.

Фотоконкурс

Фотоконкурсите са състезания по конкретни теми. Те се рекламират или от самата Agora, или от други компании. Тук можете да качите подходящи снимки по темата и автоматично ще участвате в конкурса. Освен допълнителното внимание, което получават вашите снимки и вашият профил, вие имате възможност да спечелите парични награди. Те обикновено са около 500 евро, най-високата цена е 25 000 евро. Но има и фотоконкурси, където могат да бъдат спечелени цели пътувания или оборудване. Например пътуване до Шри Ланка, за да помогнете на слон мъдреци или до Еквадор, за да давате уроци по фотография на деца. По всяко време можете да видите кой е спечелил кой фотоконкурс с коя снимка под „Победител“.

(Източник: agoraimages.com)
(Източник: agoraimages.com)
(Източник: agoraimages.com)
(Източник: agoraimages.com)
(Източник: agoraimages.com)
(Източник: agoraimages.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Условия

Няма конкретни изисквания за резолюция и размер на файла. Препоръчително е обаче да качвате само изображения с висока разделителна способност. За да спечелите „заявка“, е необходимо високо качество на изпратените изображения. В крайна сметка компанията, публикувала „заявката“, иска да може да обработва и използва вашето изображение. В противен случай, както обикновено, са забранени расистки, сексуални и насилствени изображения.

 

Изплащане

В този смисъл в Agora няма изплащания, тъй като Agora не се намесва в платежните транзакции между купувач и продавач. Agora не действа като довереник тук. Сделката се извършва директно от купувача до вас, продавача. Това означава, че получавате парите си директно, когато ги продавате и на първо място не може да има забавяне на плащането. Транзакцията се обработва чрез STRIPE.

error: Защитено съдържание!! Използването без позволението на автора е незаконно.